Site logo

Andreas (41) og Knut-Erik (40) har inngått samarbeid: – Eneste i Norge som driver med dette

SAMARBEIDSPARTNERE: (F.v.) Knut-Erik Andreassen og Andreas Nordengen er fornøyd med nytt samarbeid. Foto: Håkon Aase Kristiansen

Nå tar det lokale begravelsesbyrået Berger-gründer Andreas Nordengens oppfinnelse i bruk.

For et år siden kunne Svelviksposten fortelle om gründer Andreas Nordengen, som etter å ha sett en TikTok fra USA fikk ideen om fysiske QR-koder på gravsteiner eller minnesteder som fører til en minneside. Produktet kalte han «Mimrelink» og nå har Nordengen fått en lokal samarbeidspartner i begravelsesagent Knut-Erik Andreassen (40).

– Jeg tok kontakt med Knut-Erik for å høre om dette var noe han var interessert i, forklarer Nordengen til Svelviksposten.

Det kunne Andreassen bekrefte at han var.

– Jeg synes jo det er en ganske fin ting at minnene kan leve videre og det er veldig fint å kunne tilby noe sånt som dette til kundene mine, sier han.

Med det er også Andreassen begravelsesbyrå det eneste i Norge som kan tilby en slik løsning.

– Vi er så vidt jeg vet de eneste i Norge som driver med dette, så dermed er også et slikt tilbud eksklusivt hos Andreassen, sier Nordengen.

– Kan "ta over" siden

Konseptet skiller seg angivelig fra ordinære minnesider ifølge Nordengen, som til daglig jobber som digital markedsfører hos Toyota.

– Hos Andreassen Begravelsesbyrå har pårørende muligheten til å «ta over» minnesiden med fullt eierskap og dermed fylle inn mer informasjon om den som har gått bort, sier Nordengen.

Med en QR-kode på steinen eller minnestedet, får også de etterlatte eierskap til minnesiden.

– Hos Mimrelink eller hos Knut-Erik vil alle minnesider være tilknyttet et QR-skilt som festes på gravstenen eller et minnested. Det er denne QR-koden som gjør at minnesiden kan eksistere for familie og venner, samt kommende generasjoner. Andre minnesider vil over tid bli borte, men her har pårørende muligheten til å ta vare på minnesiden så lenge de selv ønsker, forteller Nordengen.

– Dobbeltsidig teip

På det praktiske plan er monteringen enkel, skal vi tro gründeren.

– Plaketten festes med en veldig sterk dobbeltsidig teip, forteller han.

– Er det snakk om store driftskostnader for deg som må holde denne løsningen oppe?

– Det er ofte en prioriteringssak. Den største kostnaden ligger i sikkerhet, vedlikehold og utvikling.

Andreassen ser positivt på løsningen ettersom flere også har gått bort ifra ordinære gravsteiner.

– Det er ikke lenger alle som vil binde seg opp til 20 år med stell av et gravsted og det er heller ikke til å legge skjul på at gravlundene fylles opp. Derfor har vi også minnelunder hvor det er satt opp plater med den avdødes navn på. Der fungerer produktet til Andreas veldig godt, sier han.

– Hvordan har interessen for konseptet vært?

– Vi har fått en veldig fin start, og er i ferd med å sende ut flere nye QR-skilt til pårørende gjennom Andreassen Begravelsesbyrå, avslutter Nordengen.

nb_NO